Vad ska jag välja?

Bredband - Vad ska man välja?

Vilket bredbandsabonnemang ska jag ha?
Vi rekommenderar att du börjar med att tänka på vad du ska använda internet till 
- Vad vill jag göra på internet? 
- Vad är jag för typ av surfare?
- Hur många är ni i hushållet
- Skickar du större filer? 

10/10: Funkar för vanligt surfande på hemsidor och kolla e-posten men så mycket mer räcker inte detta bredband till.

30/30: För dig som vill ha ett stabilt bredband via nätverksuttaget. Använd sociala medier, streama film, betala räkningar, mejla och streama musik. Med en sådan här hastighet kan du förutom surfa, kolla e-posten och streama musik snabbt ladda ner stora filer och titta på webb-TV samt film med HD-upplösning utan större problem.

100/10: Vad funkar det bäst för? Det är mycket vanligt att folk väljer ett fast bredband med en hastighet på 100 Mbit/s när de vill ha ett riktigt snabbt och stabilt bredband. Det är något som vi på bredbandslista.se verkligen kan förstå eftersom man med 100 Mbit/s kan surfa blixtsnabbt (om hemsidorna också är snabba), streama filmer i full HD helt problemfritt och det går blixtsnabbt att ladda ner filer på många gigabyte om källan är snabb.

250 – 1000: Som du säkert har sett finns det numera riktigt snabba fiberbredband som ger dig löjligt höga hastigheter. Det är inte alltid man märker någon större skillnad mellan 100 Mbit/s och 250, 500 och 1000 Mbit/s eftersom hemsidornas hastighet och den hastighet du kan ladda ner filer påverkas av den internetuppkoppling servrarna har och hur snabba själva servrarna är.